Какво трябва да знаем щом търсим модерен диван за хола

канапе

Откриването на нова мека мебел изглежда трудна задача, тъй като това е артикулът използван най-активно във всяко едно жилище. Почти през целия ден някой от семейството е настанен на дивана, и съответно той трябва да отговаря на предпочитанията ни. В дневната каним и гости, което прави избора още по-отговорен. Не се подвеждайте по атрактивната визия на някои от съвременните модели, защото тук търсите най-вече удобство и комфорт. Мебели Венус са приготвили за вас богат каталог от разнообразни варианти, отличаващи се с перфектна изработка. Диванът е мебел, която трябва да бъде наистина здрава и устойчива, предвид ежедневната експлоатация.

Основни характеристики на съвременните дивани

Колкото по-добре познавате предлаганите модели, толкова по-лесно ще откриете точния за вашето семейство. Модерната мека мебел се характеризира с наличието на различни функционални механизми. Диваните могат бързо и безпроблемно да се разтягат, за да се използват като удобна спалня. Това е полезна подробност, която ще ви даде шанс да настаните неочакваните си гости или пък вие самите периодично да се отпускате за кратка дрямка.

Има и луксозни модели снабдени с релакс механизми. Техният дизайн не е толкова красив и атрактивен, но пък възможността да нагласите облегалката в удобна позиция и да повдигнете краката си, ще ви накара да заложите на нещо подобно. Магазин Венус днес ще ви дадем малко подробности точно за такъв артикул. Модулен холов ъгъл с лежанка Чикаго 3L – с електрически релакс механизъм:

холов ъгъл
  • „Чикаго 3L“ представлява луксозен диван с релакс механизъм;
  • чрез натискане на копче облегалката пада назад, а долната част се повдига напред, за максимален релакс;
  • моделът е съставен от висококачествени зиг-заг и покет пружини, осигуряващи комфорт, мекота и здравина;
  • диванът е част от модулна система за обзавеждане на хол или дневна „Чикаго“.

Луксозна мебел на която с удоволствие ще се отпускате за релакс, след като се приберете у дома.

Как да изберем вида на тапицерията

Много важна част от покупката се явява изборът на дамаска. От нея основно зависи визията на новия диван и поради тази причина е добре внимателно да разгледате възможностите. Търговците предлагат избор между текстилни и кожени тапицерии, което дава шанс на всеки потребител да поръча спрямо вкуса си. Трябва да споменем това, че кожените тапицерии са по-луксозни и е важно да бъдат пазени повече при употреба. Не са подходящи, ако имате домашен любимец, който може лесно да разкъса кожата. Голяма част от хората избират текстилните тапицерии, като по- практични и лесни за поддръжка.