Има ли значение с какъв култиватор ще извършвате аготехническите обработки

качествен култиватор

Механизираните услуги за обработка на почвата определено са от съществено значение за осигуряване на подобряване развитието на отглежданите култури. Спрямо техния вид агрономите създават агротехнически план, който земеделците да следват с оглед повишаване на добивите. Има различни видове обработки, които включват използването на култиватори. Те се отнасят до оран, окопаване, разрохкване, браздене, разораване и премахване на плевели. Широк е диапазона от дейности, които можете да извършвате с  качествените mass.bg/култиватори, чиито каталог мажете да разгледате като посетите сайта на производителя.

Приоритетни обработки за добри добиви

Култивирането е едно от най-масовите мероприятия, от които се възползват стопаните. Независимо от това какъв вид култури се отглеждат те разчитат на ефективния способ и метод за разораване на почвата на дълбочина, която е съобразена с естеството на растенията.

Използването на такъв тип прикачен инвентар носи множество ползи не само за състоянието на почвата, но и за самите фермери, които търсят най-ефективното и рентабилно решение за своята работа. Осигурявайки си най-добрата алтернатива, с която да попълнят автопарка на стопанството благодарение на качествените култиватори от MASS си гарантирате:

 • Високи добиви;
 • Отлично състояние на почвата по отношение на плодородие и подобряване;
 • Намаляване на разходите;
 • Конкурентна продукция, която може а се реализира на наши и международни пазари.

Ето защо пакета с оръдия, които могат да бъдат приложени в работата на стопанството не са за подценяване, тъй като наистина е от значение как ще бъдат извършени обработките и какъв тип прикачен инвентар ще бъде използван.

Видово разнообразие

култиватор

Това, че са известни като култиватори не означава, че става въпрос само за един вид. Необходимо е спрямо обичайните видове култури, които стопаните отглеждат да бъдат избрани такива машини и инструменти за обработка, които напълно да осигурят ефективност и рентабилност. За тази цел от MASS представят богат асортимент от решения, които можете да приложите за да обработите почвата на най-високо ниво:

 • Аерация;
 • Разрохкване;
 • При наторяване;
 • Отстраняване на плевели и други.

За целите на вашето стопанство можете да се възползвате от:

 • Култиватор за лавандула. Напълно щадящ многогодишното растение и безпощаден към плевелите. Перфектно обработване и аериране на слоя за да можете да си осигурите идеалните количества добив;
 • „S“ – образен. Супер ефективно решение за обработка на различни видове култури. Можете да настройвате тялото така, че да защитите културите и да осигурите много добро разрохкване на почвата;
 • Окопен, за трайни насаждения. Приложим при лозови масиви както и отглеждане на плодни дръвчета. Идеално решение, което стопаните използват няколко пъти в годината за да поддържат земния пласт в идеално състояние.

С гамата решения на българския производител можете да сте спокойни, че инвестирате в качествена и надеждна техника.