Основни правила при покупката на нови мебели

Често попадаме на ценни съвети и правила за почистване на дома, избор на обувки, парфюм и други. Но замисляте ли се дали нямате нужда от такива, когато се налага де си купите нови мебели. Обикновено това, което масово правят клиентите е да потърсят мнение по отношение на качеството на работа на мебелните фирми, но пък убягват детайли, които едва след като внесем обзавеждането в дома си започваме да анализираме и да се вайкаме, че не сме предвидили. Ето защо днес ще се постараем да ви дадем няколко основни насоки, когато си купувате нови мебели и така ще елиминирате често допусканите от потребителите грешки.

  1. Обърнете внимание на формата и размера на помещението. Това е един от вашите детайли, които ще са отправната ви точка при покупка на мебели. Ако стаята е нестандартна като форма, има скосове, ъглите не са 90 градуса и т.нат имате сериозен мотив да се обърнете към проектант на мебели, който да ви даде съвет за такива, които да са по индивидуална изработка.
  2. Съразмерността на обзавеждането със стаята, в която ще бъде поставено е вторият сериозен проблем. колкото по-малка е квадратурата на една площ толкова по мини мебели ще се наложи да изберете. Така ще запазите оптическия баланс и пространството няма да изглежда претрупано.мебели
  3. Стил и дизайн. Това са строго индивидуални критерии за покупката на ново обзавеждане. Хората са различни, а от своя страна мебелните търговци и производители наистина ни представят едно огромно разнообразие от продукти, което е в стилове, които да паснат на личните ни претенции и интереси. Така, че тук просто трябва да откриете онези, които са най-близки до предпочитанията ви.
  4. Избор на цвят. Тук не предприемайте екстравагантни и лекомислени действия. Независимо, че харесвате яркочервени дрехи това не означава, че трябва да заложите и на такъв диван. Обърнете
  5. внимание на съветите 1,2 и 3 и съобразно тях заложете на цветове, които да отговарят на хармоничното създаване на уютна и приятна атмосфера. Все пак в дома е нужно да изпитвате спокойствие, а не да напрягате сетивата си с твърде ексцентрични нюанси.

Подбора на ново обзавеждане е сложен процес, затова планирайте и не прибързвайте. Намерете най-правилното решение, тъй като все пак поне 8-10 години ще се наложи да го ползвате.