Решаващ ли е размера на матраците

Двулицев матрак

Критериите, по които се избират матраците са най-разнообразни. Едни се отнасят до създаване на максимално спокойна атмосфера, а други се конкретизират с оформяне на изключително благоприятна и стилна зона за отдих и сън. Но за да се постигнат тези съвършени показатели е важно да се обърне достатъчно внимание на онези фактори, които са безкомпромисни по отношение на техническите особености на изделията. А важен се оказва размерът. Съобразно вида и габаритите на леглото е необходимо да се детайлизират параметрите на избрания спален аксесоар така, че наистина да се постигне отличен синхрон между елементите. Всички размери матраци можете да намерите в каталога на магазин Арена. А как да изберете точния за вашия креват ще разкажем в днешната публикация.

Задължение на клиента в определяне на размера

Дължина, височина и ширина са основните приоритети, от които следва да се ръководите при точното определяне на размерите на новия ви матрак. За улеснение на клиентите това, което е важно да уточним, че виртуалните платформи предоставят данни както за вида и особеностите на матрака така и за какъв размер легло са предназначени. Така няма никакъв риск от взимане на грешни решения.

Имайте предвид, че ако леглото е с размер 144 см то матрака за него ще бъде 140 см широчина. Затова винаги при покупка обръщайте внимание за какъв размер легло е предназначен конкретния. Вашата основна задача в случая е:

  • Да измерите габаритите на леглото си;
  • Да се съобразите с наличието на подматрачна рамка и според нея да определите оптималната височина на спалния продукт;
  • Да имате предвид, че дори 1 см разлика може да се окаже решаващ при използването на матрака и леглото.

Затова при съмнение, че няма да се справите адекватно не се колебайте да попитате консултантите и да поискате съвет от тях.

Защо да се стремите към по-голяма височина

спалня

Навярно сте чували, че колкото по-висок е матрака то толкова повече удобства би ви осигурил. Това не е новост, но когато се касае за създаване на наистина практична и уютна атмосфера определено ще се наложи да инвестирате в такива продукти с максимална височина предвид това, че са:

  • С по—дълъг период на експлоатация;
  • Успяват да оберат вибрациите при смяна на позата за сън и така не пречите на спокойната почивка на партньора си;
  • Значително по – стабилни са;
  • Издържат на интензивно натоварване.

Преценете размера и заложете на този, който ще се адаптира идеално в леглото ви за да се насладите за сладки и здравословни сънища.